lørdag 3. mars 2012

I dag blir det sjokoladelaging!

I kveld skal jeg og guttene mine kose oss med å lage vår egen sjokolade.
Har du prøvd det før?

Vet du at sjokolade egentlig er veldig sunt? Ikke den typen du kjøper i butikken med freia eller nidar merke på seg, for den er varmebehandlet slik at alle de gode næringsstoffene forsvinner, samt at den er tilsatt melk, sukker, gluten og andre tilsetningsstoffer. 
Men, når man lager sjokolade selv, og benytter seg av råkakao som ikke er varmebehandlet inneholder sjokoladen din masse gode næringsstoffer!
Faktisk inneholder råsjokolade mer enn 300 ulike næringsstoffer, og har mer antioksidanter enn rødvin og grønn te til sammen! Magnesiuminnholdet i kakao er også veldig høyt, helt opp i ca 340mg per 100gr, dvs mer enn i en tabelett fra helsekosten.

Det beste med å lage sin egen sjokolade er at du kan tilsette akkurat det du vil selv. Jeg er veldig glad i appelsinsmak selv, og min sønn elsker jordbær. Min mann liker kokos, og minstemann spiser alt han får tak i :)

Jeg kommer med bilder og oppskrifter senere når vi har laget sjokoladen. Men, dere kan jo sjekke ut litt råsjokoladeporn  for inspirasjon ;)

En varm helseklem fra
Herbolina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar