mandag 6. februar 2012

Hva er Raw Food?

 
En person som spiser rawfood spiser i all hovedsak vegansk, dvs uten kjøtt og fisk, samt melk og egg. Maten blir ikke varmebehandlet over 40grader fordi enzymene som er i maten blir brutt ned når man varmer maten over 40grader. Kostholdet består i hovedsak av frukt, grønnsaker, nøtter og frø, bær, ville vekster, oljer og sjøgrønnsaker. Nori, arkene som brukes rundt sushi er en sjøgrønnsak. Mange tenker at et rawfood kosthold består bare av salater, men dette er ikke sant. Nøttemelk over hjemmelaget og rå granola(musli), smoothies, pasta av squash og sjøgrønnsaker, supper, knekkebrød av nøtter og frø etc er alle eksempler på mat man kan spise på en raw food diet. Typiske kjøkkenutstyr brukt til å tilberede rawfood er blender, foodprocessor, juicemaskin, dehydrator, spiraliser etc. Dehydratoren varmer maten, men over lengre tid, slik at det ikke er nødvendig med høyere temperatur. Og på den måten kan en raw food nyter også lage varmere mat, og også knekkebrød.

Man kan også bruke kjøtt eller fisk (sushi!) men man må da tenke på salmonella. Men hovedgrunnen til at de aller fleste som spiser rawfood ikke bruker kjøtt er fordi de mener kroppen vår ikke er laget til å fordøye kjøtt riktig. Løver og tigre (carnivore) har et enzym i magesekken sin som bidrar i nedbrytingen av urinsyre som kjøtt inneholder en del av. I tillegg er vår fordøyelseskanal opptil fire ganger så stor som hos en løve, noe som gjør at maten råtner på vei gjennom vår fordøyelseskanal, noe den da ikke gjør hos løven.



Har du prøvd raw food?

En varm helseklem fra
Herbolina

2 kommentarer:

  1. Her hjemme har vi gått mer og mer over til raw food. Jeg har ikke en dehydrator enda, men klarer meg foreløbig uten. Men jeg tror meg som alle "dietter" (selv om jeg mener at raw food er mer en livsstil en en diett - en diett er jo kortvarig) er det vikitig å ikke bli "hysterisk" men kunne leve et balansert liv. Jeg har fått mer energi, bedre humør og føler meg egentlig kanske bra etter at jeg gikk mer og mer over på raw food. Ammer minstejenten enda, men det har egentlig gått veldig fint. Og så koser ungene seg med raw sjokolade, raw syltetøy, raw sjokoladepålegg og andre supersunne godsaker! :D

    SvarSlett
  2. Jeg er veldig enig med deg i det!
    Det er ikke bra med overdriving av noe slag. Det kommer en post om litt hvor jeg legger fram hvilket kosthold vi har, for vi i familien hjemme er ikke 100% på et kosthold ;)

    SvarSlett